“Det fjerde lys har ild fra alle tre,

en pinseglød i vores hjerte,

så vi for dem, der intet lys kan se,

kan tænde kun en lille kerte.” (Den danske salmebog 87,4)

Så er det næsten jul – alle fire lys i adventskransen er tændt. De sidste juleafslutninger har været, de sidste gaver er afleveret – nu venter kun dem, jeg selv skal give videre selve juleaften.

Og jeg glæder mig – meget til juleaften. Men også til eftermiddagen i kirken – der kommer rigtig mange glade og forventningsfulde mennesker. Kirken vil genlyde af unge og gamle stemmer, orglet vil bruse og sangen vil vandre på himlens tonestige.

Ja,nu er jeg ved at tage forskud på juleaften – jeg gemmer resten et par dage.

I dag  er 4. søndag i advent –  nu vender lyset tilbage. Hvor dejligt.

Nu begynder tingene at falde på plads. Indkøbslisten er blevet mindre, og der er tid til at få læst de julekort og breve, der på forunderligvis stadig dukker op i ens postkasse – både den ved vejen, men også her i cyberspace. Uanset, hvor de dukker op, så glæder jeg mig over at få en kærlig julehilsen.

Du ønskes en dejlig søndag.

Jette