Hvor er det dejligt, når nogen tænker på en – og ens interesse for bagning 🙂
I går blev jeg begavet med 2 kg. mel. Mange vil måske synes, at det er en lidt underlig gave at få – men jeg blev rigtig glad. Og glæder mig til at prøve at bruge melet.
Det stammer fra Egeskov mølle her på Fyn. Møllen er fra 1848 og virkede som kornmølle i 100 år. Nu tilhører den Svendborg Museum, og det er et frivilligt møllerlaug, der sørger for, at der nu igen males korn på møllen.
Jeg har ikke besøgt møllen, men det står på listen af noget af det, jeg gerne vil se 🙂
Melet er groftmalet på stenkværn og dejlig at se på og røre ved. Og let at arbejde med. Virkelig luksus – også på en Budget side.
Med melposen fulgte også et lille opskrifthæfte – og jeg gav mig i kast med et lille brydebrød.
Brydebrød (8 boller)
12 gr. gær
1½ dl. vand
1 dl. surmælksprodukt
1 spsk. honning
1 spsk. olie
125 gr. Egeskov mølle mel
1 tsk. groft salt
ca. 250 gr. hvedemel
Gæren røres ud i vandet og det øvrige tilsættes – hvedemelet lidt efter lidt. Æltes godt igennem og stilles til hævning ca. 1½ time. Æltes igennem og deles i 8 stk., trilles til boller, der lægges tæt i en smurt springform ( 18 – 20 cm.).
Pensles med vand og drysses med kerner og frø – gerne forskelligt på hver bolle
Efterhæver godt ½ time og bages ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Køler af i formen, før brødet tages ud og serveres helt, så man ved bordet kan bryde et brød ud af helheden.
Det er blødt og lækkert – har en tæt krumme og masser af smager.
Rigtig god lørdag – med lidt mindre sol 🙂
Jette
Madopskrifter til airfryer
Ser rigtigt lækkert ud! Det må jeg altså prøve
Jette Holm Rosendal
Godmorgen 🙂 Og rigtig god fornøjelse med melet. God weekend. kh Jette