Min søster efterspurgte forleden opskriften på napoleonshatte. Jeg har tidligere bagt små napoleonshatte. Men fik lige lyst til at bage nogen lidt større, som så kan tages med til møde i eftermiddag.

Napoleonshatte er virkelig en kage efter mit hoved. Mørdej og marcipan og måske lidt chokolade – det går fint 🙂

Napoleonshatte (8 stk.)

125 gr. hvedemel

25 gr. grahamsmel

100 gr. smør

50 gr. flormelis

1 tsk. vaniljesukker

evt. lidt cremefraiche eller vand

Smuldr smør i mel, sukker og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med evt. lidt creme fraiche. Lægges i køleskab mindst en times tid.

70 gr. marcipan

10 g. usaltede pistaciekerner

Hak pistaciekerner og bland dem med marcipanen. Del portionen i 8 dele og rul til små kugler.

Mørdejen rulles ud og der udstikkes cirkler på ca. 8 cm i diameter. Der er dej i overskud, det kan bruges en anden dag 🙂

Hver cirkel samles om en kugle marcipan, sættes på en plade med bagepapir og bager ca. 11 minutter ved 200 gr.

Afkøler, før bunden evt. kan overtrækkes med smeltet mørk chokolade.

Jeg har listet lidt grovmel i kagerne her 🙂 Selv om jeg godt ved, at nogen synes det ikke hører sig til, men jeg synes det går her.

Og nu vil jeg gå ud i en noget våd eftermiddag – håber det holder tørvejr, for det er kirkesyn, det handler om i dag.

Jette