Mine minikonfirmander er kommet godt fra start – og vi har et kæmpe hold. Livlige 3. klasser, med masser af spørgelyst og nysgerrighed. Sidste uge nåede jeg ikke at bage kage til dem, men nu skal jeg i gang med det. Og den store bagedyst har udfordringen: Lav en kreativ kage – det blev kodeordet 🙂

Bunden er chokoladekage – og så pyntet med marcipan. Egentlig meget klassisk, men med mulighed for at lave lige det billede eller den dekoration, man nu synes.

Derfor er centrum en kirke, omgivet med masser af små blomster. Og på stien op til kirken står “Mini konf.” – forkortelse for minikonfirmander 🙂 Så mon ikke de føler sig velkomne? Det håber jeg.

Chokoladekage (ca. 20 mindre stykker)

3 æg, fra skrabende høns

250 gr. sukker

150 gr. smeltet smør/margarine

200 gr. mel

3 spsk. kakao

2 tsk. bagepulver

1½ dl. mælk

75 gr. hakket chokolade

Pisk æg og sukker grundigt, let og luftigt. Tilsæt det smeltede smør og pisk igen. Sigt mel, kakao og bagepulver og vend det i æggeblandingen sammen med mælken. Rør grundigt rundt. Kom dejen i en lille bradepande foret med bagepapir (ca. 20 x 25 cm) Bag kagen ved 180 grader ca. 40 minutter.

Køler af – og pyntes helt efter eget ønske 🙂

 En glad kage på en smuk og kølig efterårsdag.

Jette