I aviserne er der i denne tid tillæg med juleopskrifter, juledekorationer og meget, meget andet. Kagen her er fra et tillæg til Fyns stiftstidende i sidste uge, hvor Middelfarts lokale chokolade specialist, Rikke Kring, kom med et bud på en lækker jule konfektkage.
Den brugte jeg som udgangspunkt, og her kommer mit resultat. En tung og meget lækker sag, fyldt med chokolade 🙂 Så den skal serveres i små stykker – med en kop kaffe til.
Jule brownie-konfekt kage (ca. 6-8 pers.)
Brownie bund
100 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg, fra en kærlig høne
80 gr chokolade
60 gr. smør
2 spsk. fløde
50 gr. hvedemel
25 gr mandelmel
Sukker, vaniljesukker og æg piskes grundigt. I en gryde smeltes ved svag varme smør og chokolade. Tilsæt til æggesnapsen og vend fløde og mel i. Dejen kommes i en lille firkantet form (ca. 18 x 18 cm), beklædt med bagepapir og bager ved 180 grader i 15 minutter. Afkøler i formen.
Nødde florentiner bund
2 spsk. mælk
90 gr. sukker
1 spsk. glukose
50 gr. smør
ca. 75 gr. blandede nødder og kerner
Kom alt undtagen nødder i en gryde og kog et par minutter. Tilsæt de hakkede nødder og kerner og bred massen ud på en plade med bagepapir og bag ca. 15 minutter ved 175 grader. Køl af og hak den let i stykker.
Rom ganache
15 gr. tørrede tranebær
1 spsk. rom
½ dl. fløde
75 gr. chokolade
Sæt tranebær i blød i rommen nogle timer.
Bring fløden næsten i kog og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør det sammen til en lind masse, tilsæt tranebær og rom. Køler af – gerne til næste dag.
Samling af kage
Skær brownie bunden til og del på midten, så du får to rektangler. På det ene kommes hakket nøddebund (der er noget i overskud) og kom dernæst rom ganache på. Den skal muligvis lunes et kort sekund i mikroovnen,så er den lettere at fordele. Læg den anden browniebund på, pres let og sæt kagen køligt.
Pynt eventuelt kagen med endnu et lag chokolade ganache (af 50 gr. chokolade og 3 spsk. fløde) og drys med støv – jeg brugte kobberstøv. Skær kagen ud i små stykker.
Det lyder vist mere kompliceret end det er. I hvert fald er det anstrengelserne værd 🙂
God torsdag – hvor det vist også er på tide at skrive lister – efter Karens gode råd.
Jette
A + K = ♥
Det ser bare lækkert ud!
– Anne http://www.venterpaavin.blogspot.com
Jette Holm Rosendal
Tak 🙂 De smagte også ganske fint. Godt nytår.