Jule brownie – konfekt kage

I aviserne er der i denne tid tillæg med juleopskrifter, juledekorationer og meget, meget andet. Kagen her er fra et tillæg til Fyns stiftstidende i sidste uge, hvor Middelfarts lokale chokolade specialist, Rikke Kring, kom med et bud på en lækker jule konfektkage.

Den brugte jeg som udgangspunkt, og her kommer mit resultat. En tung og meget lækker sag, fyldt med chokolade 🙂 Så den skal serveres i små stykker – med en kop kaffe til.

Jule brownie-konfekt kage (ca. 6-8 pers.)

Brownie bund

100 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 æg, fra en kærlig høne

80 gr chokolade

60 gr. smør

2 spsk. fløde

50 gr. hvedemel

25 gr mandelmel

Sukker, vaniljesukker og æg piskes grundigt. I en gryde smeltes ved svag varme smør og chokolade. Tilsæt til æggesnapsen og vend fløde og mel i. Dejen kommes i en lille firkantet form (ca. 18 x 18 cm), beklædt med bagepapir og bager ved 180 grader i 15 minutter. Afkøler i formen.

Nødde florentiner bund

2 spsk. mælk

90 gr. sukker

1 spsk. glukose

50 gr. smør

ca. 75 gr. blandede nødder og kerner

Kom alt undtagen nødder i en gryde og kog et par minutter. Tilsæt de hakkede nødder og kerner og bred massen ud på en plade med bagepapir og bag ca. 15 minutter ved 175 grader. Køl af og hak den let i stykker.

Rom ganache

15 gr. tørrede tranebær

1 spsk. rom

½ dl. fløde

75 gr. chokolade

Sæt tranebær i blød i rommen nogle timer.

Bring fløden næsten i kog og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør det sammen til en lind masse, tilsæt tranebær og rom. Køler af – gerne til næste dag.

Samling af kage

Skær brownie bunden til og del på midten, så du får to rektangler. På det ene kommes hakket nøddebund (der er noget i overskud) og kom dernæst rom ganache på. Den skal muligvis lunes et kort sekund i mikroovnen,så er den lettere at fordele. Læg den anden browniebund på, pres let og sæt kagen køligt.

Pynt eventuelt kagen med endnu et lag chokolade ganache (af 50 gr. chokolade og 3 spsk. fløde) og drys med støv – jeg brugte kobberstøv. Skær kagen ud i små stykker.

Det lyder vist mere kompliceret end det er. I hvert fald er det anstrengelserne værd 🙂

God torsdag – hvor det vist også er på tide at skrive lister – efter Karens gode råd.

Jette

Forrige indlæg

Hvor bliver sommerhuset af?

Næste indlæg

Engelsk julekage 2015

2 Kommentarer

  1. A + K = ♥

    Det ser bare lækkert ud!
    – Anne http://www.venterpaavin.blogspot.com

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak 🙂 De smagte også ganske fint. Godt nytår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal