Jeg bladrede forleden i Idenyt – et fint lille blad, som hustandsomdeles. Og her blev jeg inspireret til at lave crüslien her. Den er et fint alternativ til almindelig æblekagerasp – og er uden gluten. Somme tider er det godt at have den slags opskrifter også 🙂

Æblemosen er lavet på havens æbler, kogt med en vaniljestang og sødet med sukker. Det er altid dejligt at kunne samle æbler op og bruge dem til noget 🙂

Nøddecrüsli

1 dl. havregryn

20 gr. smør

25 gr. blandede nødder

25 gr. solsikkekerner

20 gr. sesamfrø

50 gr. sukker

Hak nødderne groft. Smelt smørret på panden og kom alle ingredienser deri. Rør rundt indtil det hele er gyldent og dufter dejligt. Hældes i en skål og afkøler.

Smager ret så fint – og lidt anderledes end traditionel æblekage 🙂 Og det er flødeskum der er på toppen – også selv om det kun er morgen 🙂

God og solrig og varm tirsdag.

Jette