Selv om kalenderen siger sommer, sol og næsten ferie – så føles det nu lidt køligt udenfor. Så en krydderkage kan være løsningen 🙂 Selv om alle krydderier mest hører til i december, så smager de nu meget godt i juli også 🙂
Inspirationen er igen fra Morten Heibergs “Søde tand”. Når jeg læser en opskrift med lidt uventede ingredienser i, så spidser jeg ører eller pudser brillerne. Denne gang var der rugmel i en helt almindelig krydderkage. Det måtte prøves. Så her kommer min tillempede og formindskede udgave.
Krydderkage med rugmel (5-6 pers)
½ dl. mælk
½ kanelstang
1 stjerneanis
Bringes i kog og trækker derefter i 10 minutter før krydderierne sies fra og mælken kommes over:
50 gr. rugmel
70 gr. honning
35 gr. glukose
Det hele røres sammen og køler af en times tid i køleskab. Derefter piskes:
1 æg
35 gr. blødt smør
i dejen. Sigt og bland
1/3 tsk. fint salt, kanel, muskat, nellike og kardemomme
50 gr. mel
1 tsk. bagepulver
De tørre ingredienser vendes i dejen sammen med
2 spsk. appelsin juice.
Dejen kommes i en smurt lille springform (16 cm. i diameter) og bager ca. 40 minutter i en 170 grader forvarmet ovn.
Køler af og nydes 🙂
Det er en lidt solid kage, men med den mængde rugmel i dejen, er det heller ikke så mærkeligt. Men serveret på en lidt kølig sommer dag – så er den ret fin.
God tirsdag.
Jette
Skriv et svar