Weekenden har budt på mange hyggelige stunder – med julefrokost og julehygge, og Trine og kæresten som kom forbi. Der skulle lige laves en kalenderlysdekoration, og Trine mente, at der var nok lidt mere i mine gemmer af pynt, gran og kugler, end der lige var i hendes 🙂

Inden hun kastede sig over grensaks og gran, blev der hygget med kaffe og kage. En spiselig adventskrans.

Og selv om vi er forbi den første søndag i advent, så kan denne spiselige adventskrans stadig fint bages og spises 🙂

Spiselig adventskrans (5-6 pers.)

15 gr. gær

½ dl. tykmælk (eller andet surmælksprodukt)

1 dl. koldt vand

1 lille æg

1 tsk. groft salt

2 spsk. rørsukker

50 gr. smeltet afkølet smør

25-50 gr grahamsmel

ca. 250 gr. mel

Der laves en lækker gærdej, som hæver 2-3 timer. Rør gæren ud i væsken og tilsæt lidt af melet, inden det smeltede smør røres i. Tilsæt mel til du får en dejlig blød dej, og lad den så hæve.

Remonce

50 gr. flormelis

50 gr. smør

50 gr. marcipan

Det hele røres sammen.

Ælt dejen igennem og rul den ud til en rektangel ca. 18 x 50 cm. Fordel remoncen i en stribe på midten og fold siderne ind over. Saml stangen til en cirkel og placer den på en plade med bagepapir. Pensl toppen med lidt vand og drys med 1 spsk. rørsukker og 1 spsk. solsikkekerner.

Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bag kransen 18-20 minutter.

En lækker adventskrans, som ikke er for fed, men alligevel med pænt med remonce 🙂

På en smuk december dag.

Jette