En tur på biblioteket, et kig i kogebøger – og så omsættes indtrykkene til en kage 🙂 Billederne er ikke specielt retvisende denne gang – men kagen smager godt. Og er enkel at lave. Så har du pærer i overskud, så kan de fint anvendes her.

Pærekage med marcipan ( 6 pers)

100 gr. marcipan, groft revet

25 gr. mandler

25 gr. solsikkekerner

110 gr. smør/margarine

2 æg

125 gr. sukker

50 gr. grahamsmel

50 gr. mel

2 pærer

Kom solsikkekerner og mandler i minihakker og hak dem fint til groft mel. Bland det med marcipanen. Pisk sukker og blødt smør/margarine sammen og tilsæt marcipan og mandelmelet. Pisk det sammen og tilsæt så æggene et ad gangen og pisk mellem hvert æg. Vend til sidst de to slags mel i – og så til allersidst pærerne, som er skrællet og skåret i grove tern. Kom dejen i en springform eller tærteform – beklædt med bagepapir og en diameter på ca. 18 cm. Bag kagen ved 190 grader i ca. 30 minutter. Tjek med en tandstik, om kagen er bagt.

Lad kagen køle lidt af – og server den så, som den er – eller server lidt flødeskum eller creme fraiche til, det skader sjældent 🙂

God weekend.

Jette