For noget tid siden købte jeg en ToGoodToGo pose – og det er altid spændende at se indholdet i posen. Og den aften var der 1½ kg rødbeder i posen! Det var ikke det allerbedste køb 🙂 Efterhånden har jeg fået brugt en del af rødbederne, ovnbagte i forskellige sammenhænge. Men der var stadig rødbeder tilbage.

Forleden tog jeg mig sammen – og syltede rødbeder, for første gang i mit liv 🙂 Og det er nu en meget overkommelig proces. Det er mere om at komme i gang. Og jeg husker fra min barndom, hvordan min mor syltede rødbeder. Kogte dem i vand, og hvorefter man så kunne smutte skallen af. Egentlig en lidt fascinerende proces. Men det virker.

Jeg fik kogt nogle rødbeder, smuttet dem, skåret dem i skiver og lagt i glas. Og fik kogt en syltelage, som blev hældt over, låget skruet på – og nu er der syltede rødbeder i køleskabet!

Så hvis man har lyst til at forsøge sig med at sylte, så er det her altså et godt sted at begynde 🙂 Og mine rødbeder blev reddet fra at komme på komposten. Nu glæder jeg mig til at servere og spise dem – til for eksempel brændende kærlighed. En af mine favoritretter her i vinterhalvåret.

Opskriften på de syltede rødbeder fandt jeg her – og justerede lidt efter, hvad der var i min krydderiskuffe.

På kanten af en weekend med både fest og arbejde – det bliver da så fint 🙂

God weekend.

Jette