Et enkelt kig på Instagram eller Facebook – og du ser en masse julelækkerier 🙂 I denne uge har jeg ferie, så der er mulighed for at bage lidt.

I går blev de første pebernødder bagt – og de fik følgeskab af specier med nødder. Det er min udgave, inspireret af Meyers. Og som altid, så er der lidt grahamsmel i mine småkager. Det er nok helt forkert – men jeg nyder, at der er lidt bid i mine kager 🙂

Specier med nødder (ca. 35 stk)

100 gr. smør/margarine

70 gr. sukker

125 gr. hvedemel

25 gr. grahamsmel

½ citron, revet skal heraf

1 lille æg

25 gr. finthakkede hasselnødder

Kom alle de tørre ingredienser i en skål og smuldr smørret heri – det kan også fint gøres på en foodprocessor 🙂 Saml dejen med ægget og rul dejen til en lang pølse, der har en diameter på ca. 4 cm. Læg dejen i køleskab en times tid, inden den skæres i skiver ca. 7 mm. Bag kagerne 10-12 minutter ved 180 grader. Køler af på pladen og kommer så i en lufttæt dåse.

Det er småkager, der er virkelig lette at lave, smager godt – men nogen synes måske de er lidt rustikke i det 🙂 Det lever jeg nu fint med.

God onsdag.

Jette