I sidste uge ville jeg lige bage noget knas til at komme oven på en dessert. Jeg havde fundet en opskrift på nettet, og syntes bestemt, at den kunne jeg fint huske udenad. Så jeg blandede, miksede og bagte – og fik også en fin bund, der siden kunne knuses til knas – men det var bare slet ikke den opskrift jeg havde tænkt mig. Blandt andet var hele pointen, at der var havregryn i dejen – jeg havde bare ikke skyggen af havregryn i min opskrift.

Men det korte og det lange er, at bunden jeg fik bagt, smagte ganske udmærket – på trods af den lidt alternative tilgang til det at følge en given opskrift.

I går blev der så bagt en version 2.0 🙂 En simpel dej, som er let at arbejde med og som skæres i små firkantede stykker – og så er der en kiks til kaffen. Og denne gang kom der havregryn i dejen 🙂

Havre-solsikke kiks (10-12 stk)

25 gr. havregryn

50 gr. sukker

50 gr. smør/margarine

25 gr. solsikkekerner

75 gr. mel

Det hele kommes i en minihakker og blendes godt og samles så med lidt koldt vand. Dejen hviler en times tid i køleskab, inden den rulles ud i ca. ½ cm tykkelse. Lægges på en plade med bagepapir og der markeres firkanter oven på dejen. Bunden bages ved 200 grader 12-13 minutter og køler af på pladen. Når dejen er kold, knækkes kiksene i stykker – og så er der lidt kaffen. Eller til at tage med på tur. For kiksene er så robuste, at de godt kan tåle at rumstere lidt rundt i en rygsæk, inden de bliver spist med velbehag 🙂

Det er på ingen måde stor bagekunst – men pyt, ind imellem må det også gerne bare være enkelt og ligetil.

Nu venter pinsen lige om døren – og naturen er i den grad klædt i pinsedragt.

” … nu kom vor pinselilje-tid,

nu har vi sommer skær og blid, …”

(Den danske salmebog 290)

Citatet er fra salmen: “I al sin glans nu stråler solen” – en salme, der bare indikerer, at nu er det pinse. Med lys og varme, ånd og liv.

Med ønsket om en dejlig og velsignet pinse.

Jette