Det ord får vist aldrig en særlig positiv og inspirerende klang 🙂 I hvert fald ikke, når vi taler om menighedsråd og nok også foreningsliv generelt. Vi vil gerne benytte de forskellige tilbud og muligheder, men selv sidde i bestyrelsen og være forpligtet på at løse opgaver og få tingene til at fungere, det er vi lidt mere tilbageholdende med. 

I går blev der holdt valgforsamling over hele landet – ca. 1700 menighedsråd skulle finde kandidater til at sidde i rådet de næste fire år. Således også her. Gamborg sogn, som er det mindste af mine to sogne havde på forhånd rimeligt styr på kandidater, og endte også med at stille med et nyt råd. Men i Kauslunde sogn var det langt sværere. Så her endte det med, at vi skal ud i et suppleringsvalg om tre uger. Det er virkelig trist og bekymrende, men jeg håber det lykkes at finde nogle personer, som godt kan se sig selv som aktive medlemmer af menighedsrådet.

At side i menighedsråd er mange ting. Noget arbejde er tungere end andet – men mest af alt skal det helst være en positiv oplevelse. Et sted, hvor tonen er god, og hvor ønsket om at drive kirke netop på dette sted er i højsæde. 

Efter valgforsamlingen holdt vi så ordinært menighedsrådsmøde. Og der er fortsat nok af opgaver at tage sig af, og heldigvis følger de afgående medlemmer sagerne til dørs. Det betyder meget. Til kaffen havde jeg igen bagt 🙂 Det er altså en hyggelig opgave. Jeg brugte bær og frugter fra have og hegn og fik lavet en lækker lagkage. Opskriften kommer på fredag 🙂

God onsdag.

Jette