Jeg har en del kogebøger og bagebøger stående – til inspiration og blot til at kigge i 🙂 I går var det blæsende, koldt og gråt, så det gav god mening at tænke på en god chokoladekage. Og jeg fandt en i Meyers kager. Den prøvede jeg. I en lille bitte udgave.
Det er virkelig en tæt chokoladekage, nærmest konfekt. Men smager dejligt.
Skøn chokoladekage
75 gr. mørk chokolade
2 små æg, delt i blomme og hvide
35 gr. smør
35 gr. sukker
10 gr. mel
Smelt smørret, det må gerne bruse lidt. Tag det af varmen og kom den groft hakkede chokolade i, og lad det smelte godt sammen. Rør undervejs. Del æg i blomme og hvide. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk en lækker marengs. Tag lidt af marengsen og rør den ud i chokoladeblandingen. Vend æggeblommer i chokoladen og rør dem godt ud. Tilsæt det sidste af marengsen, og når det er rørt sammen, sigtes melet og vendes i.
Kom dejen i en lille springform (ca. 15 cm i diameter), bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen ca. 20 minutter ved 180 grader. Køler af i formen.
Og spises i små stykker – virkelig god 🙂
Det var lige på sin plads efter en omgang konfirmander 🙂 Og inden næste møde.
God tirsdag.
Jette
Skriv et svar