Selv om temperaturen er dalet lidt, så kan der stadig fint spises is 🙂 Og så er det bare nemt, at kunne hente noget op af fryseren. Forleden lavede jeg denne islagkage. Det lyder næsten finere end det er – en nøddebund med jordbæris på toppen. Helt enkelt. Mine silkehøns har leveret æggene, hvis du hellere vil bruge pasturiserede æg, så fungerer det lige så fint.

Islagkage med nøddebund og jordbæris (6 pers.)

Nøddebund

2 æggehvider

40 gr. sukker

40 gr. blandede nødder/kerner

15 gr. mørk chokolade, grofthakket

Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk igen til en sej marengs. Bland nødder/kerner i – jeg havde hakket dem groft – og tilsæt chokoladen. Det hele blandes godt sammen. Sæt en ring fra en springform (ca. 20 cm i diameter) på en plade med bagepapir på. Fordel marengsen inden i ringen og bag kagen ca. 40 minutter ved 150 grader. Køler af på pladen.

Jordbæris

175 gr. jordbær

25 gr. sukker

2 æggeblommer

50 gr. sukker

2½ dl. piskefløde

Kom jordbær og de 25 gr. sukker i en gryde og giv dem et opkog. Køl lidt af og blend det så. Pisk fløden til blød flødeskum. I en anden skål kommes æggeblommer og de 50 gr. sukker og piskes let og luftigt. Vend jordbærpuréen i og vend til sidst den piskede fløde i. Rør det hele godt sammen.

Placer nøddebunden på et fad, sæt kageplast omkring og ringen fra springformen udenom igen. Fordel jordbærmassen over og sæt det hele i fryseren til det er frossen. Gerne natten over.

Inden servering fjernes ring og plast og islagkagen pyntes med finthakket chokolade og evt. tørrede eller friske jordbær.

Og så har du en ret lækker islagkage 🙂 På en varm sommerdag, hvor græsset efterhånden ikke er så grønt mere. Men det skal nu nok komme igen, når der kommer lidt regn engang.

Lige nu er det bare – god sommerweekend.

Jette