Bededag tog vi i sommerhus – det var lækkert vejr. Vi var nok også taget afsted i dårligt vejr, for det er bare hyggeligt at opholde sig i det lille hus.

Der blev slået græs og jeg fik malet det lille træbord med olie. Det trængte det til efter et par år ude. Jeg har glemt at få et billede af det færdige resultat, det kommer en anden gang.

Maden blev lige som den skal være i sommerlandet – grill og salater i flere varianter 🙂

Den menu giver også en ret klar arbejdsfordeling hos os. Jeg er ingen grillmester, så grillen bestyrer Ole, og jeg laver salater og tilbehør. Det, som jeg også synes, er den mest spændende del.

Igen kniber det med billeder – men du skal ikke snydes for en spændende salat med spidskål, asparges og edamamebønner. Virkelig lækker og let at lave. Og inspireret af andre opskrifter på nettet.

Det er ved at være sæson for asparges, så de må nydes, for sæsonen er ret kort. Til midsommer er det slut dem dem.

Sommerhus salat (2-3 pers.)

½ spidskål

200 gr. grønne asparges

75 gr. edamamebønner (fra frost)

Dressing

200 gr. hytteost

salt

peber

citronsaft

hakket persille

Spidskål snittes fint. De grønne asparges knækkes, der hvor stilken naturligt knækker. Skæres på skrå i skiver – de bruges rå. Edamamebønnerne optøes. Alle tre ingredienser blandes.

Dressingen røres sammen og smages til og blandes derefter med salaten.

Og så er der en lækker salat, her i selskab med flødekartofler og bulgursalat.

Lige en lille kommentar – til grillen. Det er en lille kugle webergrill, som jeg har arvet efter Mette. Tanken om genbrug og ting med historie, går igen her 🙂

Mette mente, at grillen ville gøre mere gavn i sommerhuset end på svalegangen i Århus 🙂 Og hun får nok ret, den passer i hvert fald perfekt i størrelse, og mørbradhovedet, som blev grillet, smagte dejligt.

På en blæsende mandag.

Jette