Gode vaner !

Min øverste chef, Tine Lindhardt, biskoppen over Fyns stift, havde 60 års fødselsdag i går. Og i den anledning havde hun – lidt utraditionelt – formuleret 60 gode vaner.

60 udsagn i tilfældig rækkefølge, som alle for hende udtrykte noget, der var godt at gøre – uden at der skulle tænkes så meget mere over det. For gode vaner er vel det, man gør, fordi det har man gjort rigtig mange gange før – det føles trygt, godt og naturligt.

Og at ændre vaner er en vanskelige proces. Det tager tid – lang tid. Og det er heller ikke mit ærinde, at vi skal til at ændre vaner – nødvendigvis. Men lige at stoppe op og tænke efter, det er nu meget sundt.

At læse Tine Lindhardts mange bud på gode vaner er tankevækkende. For mange af dem er indlysende og ligger lige for – og noget du og jeg allerede gør, uden at tænke nærmere over det – som at sige godmorgen og tage pænt tøj på, når vi går til fest.

Men der er også andre udsagn, som ikke er helt så meget vane – i mit liv i hvert fald. Som at ringe til familien hver lørdag eller hvert år læse en bog, man syntes om da man var ung …..

Nu er det jo heller ikke, fordi at hendes vaner nødvendigvis skal være vores vaner. Men vi kan godt få puffet lidt til vores egne vaner, eller lige tænke lidt over dem.

Og så er det værd at bemærke sig, at hun taler om gode vaner – ikke uvaner eller dårlige vaner. Her har vi nok lettere ved at komme med egne eksempler – som ikke at afleveret biblioteksbøger i tide, eller lade vasktøjet vokse i en bunke på gulvet eller …

Mit bud på tre gode vaner :

Bag dit eget brød

Tag en middagslur – når det er muligt

Hav god tid om morgenen

En af de gode vaner ifølge biskoppen var at lytte til noget dejligt musik. Det gør jeg så 🙂

I morgen aften skal Ole og jeg til koncert i Musikhuset i Århus. Et skønt sted, hvor vi skal lytte til liflig folkemusik spillet af dygtige fynske musikere – Helene Blum og Harald Haugaard. Det kan kun blive en fantastisk aften. Og som vi tillige indleder med at gå på café og bruge en af vore bryllupsgaver – en af de mange oplevelser, som vi også fik.

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

Den allerførste antydning af julepynt :-)

Næste indlæg

Skøn koncert og tid i sommerhus

2 Kommentarer

  1. Lene

    Og god weekend til jer. Tak for dit link til vanerne og dermed også til klummen om de gode vaner. Den blev jeg glad af at læse 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak 🙂 Ja, jeg synes faktisk også at biskoppens liste var opløftende læsning. Ind i mellem er det godt at blive gjort opmærksom på noget, sådan helt i øjenhøjde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal