Bagning – det kan man heldigvis foretage med mange ting – ogsĂĄ andet end kager 🙂

Jeg prøvede i aftes at lave noget, jeg aldrig før har hverken fået serveret eller selv prøvet at lave. Men som på reklamefotos så indbydende ud. Bagte portobello svampe. Og Netto har i denne uge meget øko grønt på tilbud, så var det med at springe til 🙂 Her læste jeg lidt mere om selve svampen 🙂

Nu lĂĄ sĂĄ en pakke portebello svampe i køleskabet, og ventede pĂĄ en ny fremtid. Det fik de som nævnt i gĂĄr, og det blev udemærket. Serveret sammen med et nybagt foccacia brød og noget gravet laks – ja sĂĄ blev det til et enkelt og – synes jeg – lækkert aftensmĂĄltid. Indtaget sammen med de to yngste børn, som lige er hjemme. Det er ret hyggeligt 🙂

Deres begejstring for svampene var dog minimal – de sprang over 🙂 Men det skal nu ikke afholde dig fra at gøre et forsøg.

Bagte portobello svampe

3 svampe

olie, flagesalt og peber

3-6 skiver gedeost

1 tomat

(1 tsk. tørret basilikum)

lidt mere olie, salt og peber

Bræk roden af svampene og læg dem med bunden op af i et ildfast fad. Dryp lidt olie inden i og drys med salt og peber. Fordel nogle tynde skiver gedeost i hulrummet. Tomaten skæres i smĂĄ tern og fordeles oven pĂĄ osten – som sĂĄ igen krydres med salt, peber og evt. basilikum. Jeg glemte det i farten. Dryp til sidst lidt mere olivenolie over.

Bages ved 200 grader 10 – 15 minutter.

Mine svampe var mega store, jeg tror lidt mindre svampe kunne være lige sĂĄ interessante. Jeg skal prøve igen – mĂĄske med andet fyld. De indbyder i hvert fald til at blive proppet med gode sager 🙂

God onsdag.

Jette