Jeg har ret ofte bagt kagen her, men det er først nu den kommer på bloggen. Opskriften er helt klassisk, denne er fra en gammel kogebog, som står i mit køkkenskab, udgivet af FDB engang i 90’erne 🙂 Og den holder endnu.

Sidste uge spurgte vi minikonfirmanderne om, hvilken kage de gerne ville have i denne uge – og her lød svaret ret promte: Drømmekage!

Drømmekage fra Brovst (ca. 25 stk)

4 æg

330 gr. sukker

75 gr. smør

2½ dl. mælk

330 gr. mel

2½ tsk. bagepulver

1½ tsk. vaniljesukker

Top

150 gr. smør

3/4 dl. mælk

250 gr. brun farin

130 gr. kokos

Pisk æg, vaniljesukker og sukker let og luftigt. Smelt smør og køl det lidt med mælken – det hele tilsættes æggesnapsen. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen. Beklæd 2 forme (20 x 20 cm) eller en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen heri.

Bages ca. 20 minutter ved 200 grader.

Imens blandes toppens ingredienser i en gryde og gives et kort opkog. Kommes på den forbagte kage, som bager færdig ca. 10 minutter. Køler af – og så er der ellers lækker og altid gangbar kage 🙂

Der kunne måske være mere top – det er lidt en smags sag. Jeg synes faktisk mængden er ok.

Så venter vi kun på minikonfirmandernes dom 🙂

God vinterdag i november

Jette