Jeg har ret ofte bagt kagen her, men det er først nu den kommer på bloggen. Opskriften er helt klassisk, denne er fra en gammel kogebog, som står i mit køkkenskab, udgivet af FDB engang i 90’erne 🙂 Og den holder endnu.
Sidste uge spurgte vi minikonfirmanderne om, hvilken kage de gerne ville have i denne uge – og her lød svaret ret promte: Drømmekage!
Drømmekage fra Brovst (ca. 25 stk)
4 æg
330 gr. sukker
75 gr. smør
2½ dl. mælk
330 gr. mel
2½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljesukker
Top
150 gr. smør
3/4 dl. mælk
250 gr. brun farin
130 gr. kokos
Pisk æg, vaniljesukker og sukker let og luftigt. Smelt smør og køl det lidt med mælken – det hele tilsættes æggesnapsen. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen. Beklæd 2 forme (20 x 20 cm) eller en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen heri.
Bages ca. 20 minutter ved 200 grader.
Imens blandes toppens ingredienser i en gryde og gives et kort opkog. Kommes på den forbagte kage, som bager færdig ca. 10 minutter. Køler af – og så er der ellers lækker og altid gangbar kage 🙂
Der kunne måske være mere top – det er lidt en smags sag. Jeg synes faktisk mængden er ok.
Så venter vi kun på minikonfirmandernes dom 🙂
God vinterdag i november
Jette
Skriv et svar