Mit stikkelsbærsyltetøj kom i brug igen. Denne gang som smagsgiver til en lækker hvid chokoladecreme. Og anvendt på toppen af en mazarintærte, så bliver det bare en god kage 🙂
Tærten er tæt i konsistensen, så der spises ikke så store stykker, men lækker er den. Og smagen af marcipan træder fint frem – det gjorde smagen af de røde stikkelsbær nu også 🙂
Mazarintærte med chokoladecreme (8 pers.)
Mørdej:
150 gr. mel
75 gr. smør
50 gr. flormelis
en anelse salt
evt. 1-2 spsk. surmælksprodukt
Smørret smuldres i mel, flormelis og salt og samles let – evt. skal der lidt væske til hjælp. Lægges på køl, mindst en times tid. Rulles dernæst ud og kommes i en tærteform 20 cm i diameter. (Min er nyindkøbt – en bryllupsgave :-))
Mazarin:
200 gr. marcipan
125 gr. sukker
1 spsk. mel
100 gr. smør, blødt
1 æg
Marcipan rives groft og røres sammen med de øvrige ingredienser. Massen fordeles i tærtebunden. Tærten bager ca. 30 minutter ved 175 grader. Køler af i formen inden den pyntes med
Chokoladecreme:
2½ dl. piskefløde
75 gr. hvid chokolade
1 blad husblas
150 – 200 gr. stikkelsbærsyltetøj
Sæt husblas i blød i koldt vand ca. 10 minutter. Hak chokoladen fint, mens fløden varmes op til næsten kogepunktet. Knug vandet fra husblas og smelt det i den varme fløde. Af to omgange kommes fløden over chokoladen og der røres grundigt. Læg film ned på overfladen og køl af. Inden brug piskes cremen til flødeskum og syltetøjet røres i. Kom cremen i en sprøjtepose – alternativt kan cremen også bare smøres fint på toppen af kagen. (Der er rigeligt med creme – måske man skulle servere lidt til, hvis nogen ønskede mere creme ?)
Dette var, hvad der var tilbage efter aftenens møde 🙂 Men det var også både et godt møde og en god kage, så de gik fint i spænd.
På en smuk august dag.
Jette
Thyde Living
For den det ser godt ud … altid godt at kigge hos dig, når man lige skal have lidt inspiration – tuisnde tak for det
God dag
Annette
Jette Holm Rosendal
Tak for dine søde ord. Og virkelig dejligt at vide, at nogen kan have lidt glæde af det, som jeg får lagt op 🙂