Mazarintærte med hvid chokoladecreme

Mit stikkelsbærsyltetøj kom i brug igen. Denne gang som smagsgiver til en lækker hvid chokoladecreme. Og anvendt på toppen af en mazarintærte, så bliver det bare en god kage 🙂

Tærten er tæt i konsistensen, så der spises ikke så store stykker, men lækker er den. Og smagen af marcipan træder fint frem – det gjorde smagen af de røde stikkelsbær nu også 🙂

Mazarintærte med chokoladecreme (8 pers.)

Mørdej:

150 gr. mel

75 gr. smør

50 gr. flormelis

en anelse salt

evt. 1-2 spsk. surmælksprodukt

Smørret smuldres i mel, flormelis og salt og samles let – evt. skal der lidt væske til hjælp. Lægges på køl, mindst en times tid. Rulles dernæst ud og kommes i en tærteform 20 cm  i diameter. (Min er nyindkøbt – en bryllupsgave :-))

Mazarin:

200 gr. marcipan

125 gr. sukker

1 spsk. mel

100 gr. smør, blødt

1 æg

Marcipan rives groft og røres sammen med de øvrige ingredienser. Massen fordeles i tærtebunden. Tærten bager ca. 30 minutter ved 175 grader. Køler af i formen inden den pyntes med

Chokoladecreme:

2½ dl. piskefløde

75 gr. hvid chokolade

1 blad husblas

150 – 200 gr. stikkelsbærsyltetøj

Sæt husblas i blød i koldt vand ca. 10 minutter. Hak chokoladen fint, mens fløden varmes op til næsten kogepunktet. Knug vandet fra husblas og smelt det i den varme fløde. Af to omgange kommes fløden over chokoladen og der røres grundigt. Læg film ned på overfladen og køl af. Inden brug piskes cremen til flødeskum og syltetøjet røres i. Kom cremen i en sprøjtepose – alternativt kan cremen også bare smøres fint på toppen af kagen. (Der er rigeligt med creme – måske man skulle servere lidt til, hvis nogen ønskede mere creme ?)

Dette var, hvad der var tilbage efter aftenens møde 🙂 Men det var også både et godt møde og en god kage, så de gik fint i spænd.

På en smuk august dag.

Jette

Forrige indlæg

Rødt stikkelsbærsyltetøj

Næste indlæg

Sensommer

2 Kommentarer

  1. Thyde Living

    For den det ser godt ud … altid godt at kigge hos dig, når man lige skal have lidt inspiration – tuisnde tak for det
    God dag
    Annette

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak for dine søde ord. Og virkelig dejligt at vide, at nogen kan have lidt glæde af det, som jeg får lagt op 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal