Nytårskur for konfirmander

Mine konfirmander vendte tilbage i dag efter en lang juleferie.

Og det jeg havde tænkt, vi skulle lave i dag, blev udsat, da de bestilte bøger ikke var kommet. Så i sidste øjeblik fandt jeg på, at vi skulle holde nytårskur. (Blandt andet fordi, der var utrolig meget kransekage tilbage fra i søndags)

Jeg skrev en lille nytårstale og havde stillet glas og kransekage parat. Og hvor en af deres forundrede kommentarer var: “Er det virkelig rigtige glas?” 🙂 Jeg ved godt, at plastic glas er gode og praktiske, men ind imellem så er det altså en fornøjelse at drikke af rigtige glas – også selv om det kun var hyldeblomst saft, der var i glassene 🙂

Konfirmanderne blev bedt om at tænke på to ting, de huskede fra 2015 og tre ting, de glædede sig til i 2016 – og som de så fortalte om for de andre. Og helt gennemgående så var ferier, fødselsdage og deres kommende konfirmation i fokus. Alt sammen noget der holdes og fejres sammen med andre. Det synes jeg var så fint at høre – at det vigtige og værdifulde i livet – det foregår sammen med andre mennesker.

Jeg talte lidt om årets ord 2015: “Flygtningestrøm” og kom med mine 3 bud på tanker for 2016. Dem får du også lige 🙂

1) Jeg vil arbejde for: At hjælpe andre
– både dem jeg kender, og dem jeg ikke kender.

2) Jeg ønsker, at det må ske: At mine konfirmander alle
får en dejlig konfirmationsdag, og at min datter finder et arbejde. 

3) Jeg glæder mig til: At skulle
konfirmere konfirmanderne, og på det personlige plan – at skulle fejre min fars 95 års
fødselsdag, min datters 25 års fødselsdag og min 55 års fødselsdagJOg helt sikkert meget mere godt, der kommer til en – helt uden at man
ved det.

2016 – et nyt år er begyndt.

På endnu en kold dag.

Jette

Forrige indlæg

Brød til hellig tre konger

Næste indlæg

Det er hvidt derude …

2 Kommentarer

  1. Karen

    Det lyder som en god plan for 16. Håber, alt lykkes. Det er også meget bedre end nytårsforsætter, der alligevel aldrig lykkes og kun tjener til at give dårlig samvittighed 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak. Jeg laver normalt heller ikke nytårsfortsætter, tror, som du, at det er bedre at se tingene i lidt bredere perspektiv.
    Men det er et spændende nyt år, der har taget sin begyndelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal