Konvent – hvad er det?

Jeg skal de næste to dage på konvent.

Da jeg for mange år siden begyndte som præst, anede jeg ikke hvad et konvent var. Mine kollegaer talte om at mødes til konvent, men hvad det var, eller hvor det foregik, fremgik ikke helt tydeligt.

Men det viste sig at være et møde, et kollegialt forum, hvor præste-relaterede emner blev vendt, og hvor man kunne tale sammen lidt mere uformelt. Det er faktisk en ganske udmærket ting.

Konvent betyder at komme sammen, at mødes, at forsamles. Og i Danmark bruges udtrykket mest i det kirkelige landskab.

Temaet for Fyns Stiftskonvent er i år Almagt og Afmagt. “Der er kun et bogstav til forskel på de to ord. Og så en verden!” – som det er formuleret i indbydelsen.

I kristendommen møder vi både almagten og afmagten. Gud, som den almægtige, og Jesus som den afmægtige på korset. Hvordan hænger det sammen, hvad betyder det for os, hvad siger det om forholdet mellem Gud og menneske? Det er to vigtige begreber i kristendommen, men nok alligevel ikke dem, vi tænker mest over.

Så nu bliver det spændende at lytte til foredrag, der vil kaste lys over det. Der vil også være nyt fra Fyns stift og vi skal besøge Nordens bedst bevarede Fattiggård. Så dagene byder på lidt af hvert – og ikke mindst hyggeligt samvær med kollegaer.

Og med udsigt til fint vejr bliver pauserne sikkert tilbragt udendørs.

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Citronmåne i halv størrelse

Næste indlæg

Citron pasta – til det søde køkken

2 Kommentarer

  1. Pia Andersen Jensen

    Hej.. Elsker ordspil og leg med ord. "Almagt" og "Afmagt" Et lille bogstav kan ændre mening. De 2 ord er i mit hoved et bredt emne, 2 modpoler, vi ikke tænker over så tit.
    Det lyder som et meget interessant emne – som vi alle kunne have brug for at hører, og reflektere over. God konvent til dig – kh Pia

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Pia. Tak for din hilsen. Og enig ordspil er somme tider med til at sætte gang i ens egne tanker, og det er jo meget godt. Det er et fint konvent, nu venter en lækker middag – og dans 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal