På søndag den 8. marts er der sogneindsamling.

Det er Folkekirkens Nødhjælpder står bag, og hvert år den 2. søndag i marts arrangerer en sogneindsamling. Efterhånden er der rigtig mange sogne, der deltager.

Det gør vi også hos os, og konfirmanderne plejer at være gode indsamlere – de har ofte en frimodighed og et gå på mod, som vi andre ikke helt besidder.

Og derfor var konfirmanderne inden for i stuen i dag. Det er bare lettere lige at placere dem der og sætte dvd’en i gang end at skulle koble projekter og computer og højtaler sammen nede i konfirmandstuen.

Og de er søde og opfører sig virkelig eksemplarisk 🙂

Temaet i år er: “Hjælp kvinder i verdens fattigste lande” Et godt tema, men lidt svært at gøre helt relevant for konfirmander. Det er lettere at forholde sig til, at nogen ikke har adgang til rent vand eller sjældent har mad nok. Men det lidt mere langsigtede perspektiv, at det handler om at give kvinder en uddannelse, mulighed for at tjene enge penge og skabe lidt bedre rammer for deres familie – det bliver let lidt diffust.

Men jeg håber nu alligevel at nogen af konfirmanderne melder sig på banen – og oplever at de kan gøre en forskel. At de så at sige kan give kirken ben at gå på.

God tirsdag.

Jette