3 overvejelser i begyndelsen af januar

Jeg synes, som jeg nævnte i går, at januar er kommet lidt hurtigt i gang, og at den ene dag hurtigt afløser den anden.

Men nu har jeg en friweekend – det vil sige ingen gudstjeneste og kirkelige handlinger de næste dage, og med fast fridag mandag – så bliver det tre dage fri 🙂

Så der er lidt tid til at tænke, blandt andet lidt omkring bloggen. Og nåede til 3 overvejelser – eller tanker om stort og småt, som jeg nok hellere vil kalde det.

Overvejelse 1

Kan man/jeg tillade mig at blogge løs om lækre kager og fine opskrifter, mens verden er vidne til, at ytringsfriheden bliver trådt under fode, med skræk til følge?

Og ja, det blev jeg enig med mig selv om, at det kan jeg godt. Min blog er ikke til politiske statements som sådan. Den er mit frirum, til at skrive om det, der optager mig. Ret snævert måske. Men jeg mener, det er i orden at skille tingene ad!

Overvejelse 2

“Hvad vil du med lyset?” Det spørgsmål stillede en konfirmand i december, og det har rumsteret i mit hoved siden. Spørgsmålet udsprang af, at hun kom ind i kirken, hvor kun et enkelt stearinlys var tændt. Og som hun meget fornuftigt ressonerede, så var der nok en mening med det.

“Hvad vil du med lyset?” I første omgang ville jeg blot vise, hvor meget en enkelt lille flamme kan lyse op og sprede mørke. Ikke at alt kan ses, men der er klart et lys at gå efter, et lys at orientere sig ud fra.

I anden omgang bliver svaret så til en tanke på, hvilket lys vælger vi, der lyser op for os. Og med julens budskab i frisk erindring vil jeg lade det lys skinne “til ny oplysning stor” (Den danske salmebog 108,4)

Og med en opfordring til, at vi hver især også spreder lys omkring os, forsøger at tænde glimt af glæde og håb, der hvor vi færdes.

Overvejelse 3

Går simpelt hen på, hvad vil jeg gerne bage her i januar 🙂 For det har bloggen været med til at gøre klart for mig, at det virkelig er en fornøjelse at bage. Og så er det dejligt at glæde andre ved at kunne servere et brød eller en kage, der er kommet ud af ens egen ovn.

Jeg ved allerede, at der kommer et par møder, et besøg af mødregruppen og nogle tirsdage med minikonfirmander. Og hver gang er det anledning til at gå på udkig på nettet, og gerne en tur på biblioteket – og så ellers i køkkenet.

Jeg ønsker dig en rigtig god weekend – med udsigt til storm.

Jette

Forrige indlæg

Portions cheesecake med citron og granatæblegele

Næste indlæg

Glimt fra en hyggelig og blæsende weekend

4 Kommentarer

 1. Lene

  Tak i lige måde. Og det er gode betragtninger du har. jeg glæder mig til at følge din blog i det nye år. Her byder weekenden på arbejde, så jeg holder fri i dag.

 2. Jette Holm Rosendal

  Tak for din hilsen – og god fridag. Jeg synes hverdags fridage er en god ting, de giver andre muligheder.

 3. Jane Birke Nielsen

  Hverdags fridage er det bedste der findes 🙂

 4. Jette Holm Rosendal

  Fuldstændig enig 🙂 God søndag til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal