Brød med valnødder og tranebær

En ny uge er netop begyndt. I min blogverden bliver den lidt speciel – for i morgen den. 4. november er det præcis et år siden, jeg oprettede bloggen og skrev det allerførste lille bitte indlæg.

Og der er sket en del siden da – på mange områder. Jeg vil fortælle lidt mere om det i morgen – om min første år som blogger 🙂

I dag handler det om brød. Jeg blev jo begavet med de fineste valnødder, og har nu fået bagt mit første brød med dem i. Og det er virkelig en fornøjelse at kunne sætte tænderne i. Det smager fint af friske valnødder. Jeg kom lidt tørrede tranebær i – de giver lidt sødme og passer fint sammen med nødderne.

Opskriften er en lille smule “på slump” – men bare prøv dig frem. Brød er faktisk et ret taknemmeligt projekt at give sig i kast med. Og om ikke andet, så er du blevet en erfaring rigere, når det kommer ud af ovnen og du skærer den første skive.

Valnøddebrød med tranebær

1 dl. vand

1½ dl. surmælksprodukt

15 gr. gær

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

1 æg fra en fræk høne

30 gr. hakkede valnødder

20 gr. tørrede tranebær

75 gr. grahamsmel

ca. 250 gr. hvedemel

Gæren udrøres i vandet, de øvrige ingredienser tilsættes – undtaget hvedemelet. Det æltes i lidt efter lidt. Dejen sættes til hævning ca. 2 timer. Æltes igennem og formes til et brød, sættes på en plade med bagepapir og efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader.

Brødet bages ca. 25 – 30 minutter. Afkøler på en rist.

Det blev et lækkert brød 🙂

God mandag.

Jette

Forrige indlæg

Begavet med valnødder

Næste indlæg

1 år som blogger :-)

2 Kommentarer

  1. Karen Engell Dalsgaard

    Hvor sjovt, at du lige skriver om sådan et brød. Jeg havde lige besluttet mig til at lave et farsbrød med nødder og tranebær i aften. Det må være årstiden 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Helt sikkert – og de to ting smager bare så fint sammen. Også i et farsbrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal