Jeg havde planer om at bage noget helt andet – jeg vil til at udvidde mit repertoire af lagkagebunde. Men det får vente. For jeg læste lige hos Lone Landmand den skønneste opskrift på makronsolbærsnitter – som bare måtte prøves.
Hendes opskrift var til en ret stor portion – så jeg har gjort den mindre, men det gør ikke nydelsen mindre.
Lagkagebundene vender jeg tilbage til en anden dag – nu handler det om solbær og lækker kage:
Solbærsyltetøjet – lavede jeg faktisk selv 🙂 Var lige ude og støvsuge buskene for de allersidste bær og supplerede med nogle fra fryseren. Det er lidt rart at kunne lave det hele selv – en gang i mellem. Juli måned er her i præstegården en måned med langt mere tid til den slags projekter 🙂
Makronsolbærsnitter (9 stk.)
Bund:
115 gr. mel
60 gr. smør
60 gr. rørsukker
½ tsk. bagepulver
1 æggeblomme, fra en livsglad høne
Fyld:
75 gr. solbærsyltetøj
35 gr. hakket mørk chokolade
Top:
1 æggehvide, fra samme livsglade høne
125 gr. flormelis
60 gr. marcipan, groftrevet
Til bunden kommes alle ingredienser – undtagen æggeblomme – i en skål eller røremaskine og findeles. Tilsæt æggeblomme og saml dejen, men kun lidt – den skal ikke rulles ud, kun trykkes ud.
En lille bradepande (18 x 18 cm.) beklædes med bagepapir og dejen trykkes ud i formen. Forbages ved 200 grader ca. 12 minutter.
Imens røres “toppen” sammen. Det hele blandes i en skål og røres rundt nogen gange – og ikke mere.
Når bunden er forbagt fordeles syltetøj og chokolade drysses over.
Fordel makronfyldet over – gør det i små skefulde, så overfladen til sidst næsten er dækket. Bages færdig ved 200 grader i ca. 17 – 18 minutter.
Afkøler, før den skæres i snitter.
Snitterne smager dejligt – af solbær og chokolade og blød makron på toppen. Men også af glæden ved bær fra egen have og ikke mindst æg fra egne høns 🙂
Og aprospos høns – de giver mig hovedbrud – for de kan slet ikke finde ud af at holde sig hjemme på egen matrikel. Så der spekuleres alvorligt på at få lavet en hønsegård – men hvor vil det bare være ærgerligt for dem. For de nyder i den grad at kunne gå frit og gennemtrave den ene kvadratmeter efter den anden.
Jette
Skriv et svar