Jeg havde planer om at bage noget helt andet – jeg vil til at udvidde mit repertoire af lagkagebunde. Men det får vente. For jeg læste lige hos Lone Landmand den skønneste opskrift på makronsolbærsnitter – som bare måtte prøves.

Hendes opskrift var til en ret stor portion – så jeg har gjort den mindre, men det gør ikke nydelsen mindre.

Lagkagebundene vender jeg tilbage til en anden dag – nu handler det om solbær og lækker kage:

Solbærsyltetøjet – lavede jeg faktisk selv 🙂 Var lige ude og støvsuge buskene for de allersidste bær og supplerede med nogle fra fryseren. Det er lidt rart at kunne lave det hele selv – en gang i mellem. Juli måned er her i præstegården en måned med langt mere tid til den slags projekter 🙂

Makronsolbærsnitter (9 stk.)

Bund:

115 gr. mel

60 gr. smør

60 gr. rørsukker

½ tsk. bagepulver

1 æggeblomme, fra en livsglad høne

Fyld:

75 gr. solbærsyltetøj

35 gr. hakket mørk chokolade

Top:

1 æggehvide, fra samme livsglade høne

125 gr. flormelis

60 gr. marcipan, groftrevet

Til bunden kommes alle ingredienser – undtagen æggeblomme – i en skål eller røremaskine og findeles. Tilsæt æggeblomme og saml dejen, men kun lidt – den skal ikke rulles ud, kun trykkes ud.

En lille bradepande (18 x 18 cm.) beklædes med bagepapir og dejen trykkes ud i formen. Forbages ved 200 grader ca. 12 minutter.

Imens røres “toppen” sammen. Det hele blandes i en skål og røres rundt nogen gange – og ikke mere.

Når bunden er forbagt fordeles syltetøj og chokolade drysses over.

Fordel makronfyldet over – gør det i små skefulde, så overfladen til sidst næsten er dækket. Bages færdig ved 200 grader i ca. 17 – 18 minutter.

Afkøler, før den skæres i snitter.

Snitterne smager dejligt – af solbær og chokolade og blød makron på toppen. Men også af glæden ved bær fra egen have og ikke mindst æg fra egne høns 🙂

Og aprospos høns – de giver mig hovedbrud – for de kan slet ikke finde ud af at holde sig hjemme på egen matrikel. Så der spekuleres alvorligt på at få lavet en hønsegård – men hvor vil det bare være ærgerligt for dem. For de nyder i den grad at kunne gå frit og gennemtrave den ene kvadratmeter efter den anden.

Jette