Det spændende ved at surfe rundt blandt andre bloggere er, at pludselig møder man en rigtig interessant opskrift.

Måske fordi den har helt overraskende ingredienser, ser finurlig ud, eller har en sjov fremgangsmåde.

En sådan opskrift kommer her. Jet havde – lidt usædvanligt – alle ingredienser inden for rækkevidde – så det var bare om at komme i gang.

Opskriften er fra Dalsgaard i Skivholme – og er en småkage med blandt andet frisk ingefær og rosmarin.

Jeg halverede portionen og fik ca. 50 små kager – i en størrelse, der er lige til at tage med på vejen gennem køkkenet.

Småkager – med frisk ingefær, rosmarin og appelsin 

150 gr. mel

100 gr. smør

50 gr. sukker ( jeg brugte halvt mørk farin, halvt almindeligt sukker)

1/2 spsk. friske rosmarinblade

fintrevet skal af 1 appelsin

1/2 spsk. fintrevet ingefær

1/2 vaniljestang skåret i små stykker

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. chiliflager (kan udelades)

Jeg kom sukker og vaniljestang i foodprocessoren – og kørte rundt – det støvede, med udover det, så virkede det. Tilsæt de andre krydderier og kør igen. Kom mel og smør i og kør til det smuldrer. Hældes i en skål og samles til en dej, rulles til en pølse og lægges på køl.

Derefter skæres den i 2-3 mm. tykke skiver, lægges på bagepair og bages ved 175 grader i ca. 10 – 12 min. Hold øje, de skal kun være lysebrune i kanten.

Afkøles og gemmes i kagedåse.

Og de smager overraskende godt 🙂

 

 

Og et skønt bud på en småkage ind imellem kanel og rosiner og alt det andet, der byder sig til her i december.

 

Nyd nu en rolig onsdag i december

Jette