Sådan lød overskriften på en opskrift jeg for nogen tid siden faldt over.

Det var en æblekage, og opskriften havde straks min interesse.

For det første var portionen tilpas lille, der skulle bruges en del æbler og så var der marcipan i dejen. Så kan det ikke blive meget bedre 🙂

Og æblerne fra i efteråret synger på absolut sidste vers. De fleste er blevet spist af fuglene og de øvrige er ved at være lidt bløde i det. Men bagt i en kage – så går det alligevel 🙂

Og denne opskrift har faktisk et fortrin mere – smørret skal smeltes inden brug!

Jeg synes kager, hvor fedstoffet skal smeltes er geniale. Det gør fremstillingen langt lettere, og hvis man ikke har husket at få smørret ud af køleskabet, kan man alligevel ret hurtigt komme i gang.

Æblekage med marcipan

100 gr. smør/margerine

100 gr. sukker

2 æg fra forårskåde høns

100 gr. mel

½ tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

4 æbler

100 gr. marcipan

pynt:

2 spsk. sukker

1 spsk. kanel

Smelt smørret og lad det køle lidt. Pisk æg og sukker godt, let og luftigt. Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen og rør forsigtigt rundt.

Skræl 2 af æblerne og skær dem i små tern. Skær marcipan i små tern og vend begge dele i dejen.

Kom dejen i en springform  med bagepapir i bunden. (Min form er 25 cm i diameter)

Skræl og skær de sidste 2 æbler i tynde både, og fordel dem på toppen af dejen.

Bland sukker og kanel og drys det over til sidst.

Bages ved 190 grader i ca. 25 – 30 minutter, mens køkkenet begynder at dufte af kanel og æble.

 

 

“Pund til pund” som overskriften siger, passer nu ikke helt. Et pund er en gammel vægtbetegnelse og svarer til 500 gram. Men ideen bag pund til pund er, at der er samme mængde af alle ingredienser – i hvert fald hovedingredienserne. Og det princip passer fint på kagen her – selv om det så var i 100 gram, der blev regnet.

Min springform er i det største til denne kage – jeg må vist til at ønske mig en lidt mindre form 🙂

 

Men har du flere æbler i skuret eller i garagen, så hyg dig gerne med denne kage.

 

God torsdag.

Jette