Jeg har jo fået købt en ny springform – udvalgt efter diameter 🙂 Denne har en diameter på 21 cm. Og den størrelse skal bruges som midterste kage i bryllupskagen, så for lige at være sikker på, at mængden af dej passede, så blev der lavet en prøvebagning i går.
Lagkagebunde (21 cm)
4 æg
½ vaniljestang, korn herfra
170 gr. sukker
100 gr. smeltet, let afkølet smør
50 gr. mandelmel
150 gr. mel
1 tsk. bagepulver
evt. lidt revet citronskal
Pisk æg, sukker og vaniljekorn godt sammen og tilsæt den smeltede smør og evt. citronskal. Piskes godt, jo mere, jo luftigere kage 🙂 Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen, uden at al luften røres ud. Kommes i en springform – sliplet eller smurt – jeg lagde bagepapir i bunden, for at være helt sikker på, at bunden slap.
Bages da. 25 minutter ved 175 grader. Afkøler inden den deles i tre bunde.
En god og tilpas solid lagkagebund – det er nødvendigt, når der skal “bygges” videre på den 🙂
Og den smager virkelig godt – dejlig konsistens – så det er bare med at glæde sig til at skulle bygge videre på den.
Det bliver så ikke denne udgave – for se engang
Mens jeg var i haven og ryddede lidt op i den – så fornøjede katten sig med kagen! Det var jeg ikke helt tilfreds med, men den var ret ligeglad 🙂
Men det jeg ville finde ud af – om dejens størrelse passede til formen – det fandt jeg ud af. Den var helt perfekt og kagen kan fint deles i tre bunde, som der kan arbejdes videre med. Jeg glæder mig allerede 🙂
Men inden da er der også mange andre gøremål, der skal klares – såsom almindeligt arbejde og besøg hos min gamle far. Det sidste sker i weekenden, og det bliver helt fint at se ham igen.
God onsdag – med stille regn.
Jette
Karen
Sådan gør vores kat også, hvis den får chancen. Jeg har investeret i et fluenet – sådan en metalkuppel med net i – som vi kalder 'kattens værn' 🙂 Den kan ikke finde ud af at løfte det op.
Jette Holm Rosendal
Det lyder unægtelig som en god idé 🙂 Og en let måde at slippe for ærgrelser på.