Jeg husker fra min barndom – mange år tilbage – at vi om sommeren fik mirabellegrød. Og jeg husker også, at det ikke var min favorit. Jeg mindes den som syrlig og med sten i. Men det gav god mening at lave grøden og servere den, for de var mange mirabelletræer i haven. Men min kvote af mirabeller var vist brugt 🙂

Indtil jeg sidste år opdagede, at der hele tiden af stået et mirabelletræ i hjørnet af præstegårdshaven.

Og bærene smager okay, når der ikke lige er andet ved hånden. Nu er nogle af dem blevet lavet til marmelade, og det er blevet ret godt. Det smager kraftigt, en anelse syrligt, men med en fin konsistens – det bliver på brødet 🙂

Opskriften fandt jeg inspiration til her.



Mirabelle/abrikos marmelade (2 små glas)

300 gr. mirabeller

60 gr. tørrede abrikoser i mindre stykker

1 spsk. citronsaft

½ tom vaniljestang

½ dl. vand

150 gr. rørsukker

Lad evt. abrikoser og citronsaft trække en times tid. Kom de øvrige ingredienser ved og lad det hele koge ved svag varme under låg ca. 20 minutter. Så kommer tålmodigheden på prøve, for nu skal alle stenene fiskes op sammen med vaniljestangen 🙂 Når det er gjort, køres marmeladen på minihakker eller blender. Kommes på rene glas, der evt. er skyllet i lidt rom eller anden spiritus.

Smager ret godt på et stykke brød 🙂 Og har da en skøn, varm og glad farve.

På søndag skal der serveres morgenmad for de tilbageblevne bryllupsgæster, og så kan marmeladen her fint komme på bordet.

Nu holder bloggen lidt pause – der er en del forberedelser, der skal gøres inden lørdag – som er dagen for vores sommerbryllup 🙂

Men der kommer et par billeder på Instagram undervejs.

Jette