Jeg så forleden et billede af en brownie med peanuts og skumfiduser på toppen – og så er der ikke langt fra tanke til handling. Især ikke, når der lå en giga skumfidus i skabet, som jeg vidste, jeg ikke ville spise umiddelbart – men kom den i en kage, så var sagen en anden 🙂
Brownie med peanuts og skumfidus (8 stk.)
1 æg
75 gr. sukker
75 gr. chokolade (mørk eller blandet)
50 gr. smør
60 gr. mel
25 gr. peanuts (saltede)
20 gr. skumfidus
Smelt smør og chokolade ved svag varme og rør det sammen. Pisk æg og sukker grundigt til lækker æggesnaps 🙂 Tilsæt chokoladeblandingen og pisk det sammen. Vend til sidst melet i. Fordel dejen i en lille springform (ca. 16 cm i diameter), hvor der er bagepapir i bunden. Drys peanuts og skumfidus – der er klippet i små stykker – over dejen og bag kagen ved 175 grader i 25 minutter. Køler af i formen.
Når kagen er kølet skæres den i små stykker, for det er en intens kage. Min blev bagt lidt mindre end angivet i opskriften og er derfor til den bløde side i midten 🙂
Så er det næsten weekend – må det blive nogle dejlige dage.
Jette
Skriv et svar