Frugt i haven er dejligt. Men der vil altid være noget, der er mere populært end andet. I min have har mirabeller og stikkelsbær lidt trange kår. Jeg har dog før forsøgt mig med mirabellesyltetøj, så helt oversete er bærene nu ikke 🙂
Men forleden skulle jeg lave en lagkage til søndagskaffen, og her fik mirabellerne mulighed for at komme i spil. De blev lavet til bærpuré i selskab med lidt æbler. Og det blev en dejlig syrlig puré, som blandet med flødeskum og i selskab med en lækker lagkagebund – ja så blev det faktisk ret godt.
I dag gentager jeg idéen – for menighedsrådet mødes til budget gennemgang – og den slags kræver altså også en kage 🙂
Mirabelle-æble puré
300 gr. udstenede mirabeller
1-2 æbler i både, med skræl
ca. 150 gr. sukker
Det hele kommes i en gryde og koger sagte et kvarters tid under låg. Hold øje med at det ikke koger over. Når æblerne er kogte, slukkes for gryden og den køler af. Blendes til en lækker puré og smages til. Mængden af sukker afhænger også af æblernes syrlighed og din egen smag.
Opbevares efterfølgende på køl.
Den fine puré kan også bruges oven på din morgenyoghurt 🙂
God tirsdag.
Jette
Skriv et svar