Nu er sommerhuset jo blevet helt færdigt udvendigt – og så mangler det indvendige. Det sjove og interessante.

I denne uge er der virkelig sket noget.

Gode tømrere, en lærling og lokale håndværkere er kommet og gået i et væk – spændende at følge på sidelinjen. Og fascinerende at opleve, at de blot lige ringer og aftaler, “kommer du lige forbi”, og så kommer en anden håndværker – og pludselig er der kommet vægge i badeværelset 🙂

Og cisternen til det væghængte toilet er blevet monteret.

Der er blevet sat utallige kvadratmeter træfiberisolering op. Det tager tid, og isoleringen er lidt sejere at save i, end hvis det havde været traditionel isolering. Til gengæld behøvede lærlingen ikke hverken handsker eller maske, og der var ingen irriterende fibre, der generede.

Der skal bygges et møbel til brændeovn og komfur og ovn. Så der måles og vurderes og må ændres planer 🙂 Skorstenen er blevet sat lidt forkert i forhold til mine ønsker for komfur – men så kan der heldigvis laves et knæk på skorstenen.

Brændeovnsmøblet bygges af Scamotec225 plader (moler, forarbejdet, og vejer ikke særligt meget) – der er ikke-brændbart. Og rimelig nemt at arbejde med – sagde tømreren 🙂

Møblet bliver lavet i bordhøjde på den ene side, og laves lidt højere, der hvor brændeovnen skal sættes ind. Komfur og ovn monteres, der hvor ledningerne ses (til venstre).

Så kom der en brændeovn på plads – hvor er det blevet fint. Der skal øverst i pladen skæres hul til skorsten. Så nu er det smeden, der ventes på.

Også bordpladen er blevet leveret. En plade i hårdt mørkt træ, nyatoh hedder det. FSC certificeret – det ses af det lille grantræ på sedlen.

Jeg har valgt, at der gerne må komme mange forskellige slags træ ind i byggeriet. – Det er godt for miljøet, hvis det ikke kun er et produkt, der efterspørges. Jeg er spændt på, hvor mange forskellige slags træ, jeg ender med at have brugt i huset 🙂

Nu begynder vi at kunne se rum og størrelses forhold. Det bliver så spændende at se, hvordan indretningen kommer til at fungere.

Vi glæder os alle til at kunne tage huset i brug 🙂

God torsdag.

Jette