Så er der blevet eksperimenteret i køkkenet. Og resultatet smager udmærket.
Men der er en grund til, at jeg er blevet teolog og ikke opskriftudvikler 🙂 Men det har været en sjov opgave at skulle udtænke en opskrift ud fra en bestemt farve. Problemet er bare, at en ting er at få idéen, noget andet er at føre det ud i virkeligheden.
En anden udfordring var begrænsningens kunst. Jeg havde i madbloggerudfordringen#8fået tildelt farven rød. Og der er faktisk rigtig mange spiselige emner, der er røde: tomat, peberfrugt, chili, jordbær, rabarber, ribs og hindbær – for at nævne nogen.
Jeg valgte rabarber – fordi de er i sæson, bortset fra at jeg ikke har et eneste lille rabarberskud i min have. Og så valgte jeg jordbær, selv om de ikke er i sæson, men bare er et skønt bær.
Resultatet blev en tærte med syltede rabarber gemt i en blondie, og pyntet med friske jordbær og mikro marengs.
Tærte med rødt tema
Tærte
150 gr. mel
80 gr. smør
50 gr. sukker
ca. 2 spsk. skyr (eller vand eller andet surmælksprodukt)
Saml dejen og lad den hvile, gerne til næste dag. Rulles ud og kommes i en springform eller tærteform (18 cm. i diameter).
Blondie
60 gr. hvid chokolade
60 gr. smør
1 æg, fra en hurtig høne
75 gr. sukker
et nip salt
2 spsk. rabarsaft (fra de langtidsbagte rabarber)
100 gr. mel
Smelt chokolade og smør over meget svag varme. Pisk sukker og æg til en dejlig æggesnaps, pisk så chokoladeblandingen i og vend til sidst salt, saft og sigtet mel i blandingen.
Drys tærtebunden med lidt kartoffelmel, før rabarberne fordeles ovenpå. Kom blondie-dejen over og bag tærten ca. 25-30 minutter ved 175 gr. Køler af inden den pyntes.
ca. 150 gr. langtidsbagte rabarber
Mikro marengs
1 æggehvide
25 gr. sukker
25 gr. flormelis
lidt rød frugtfarve
Pisk æggehviden stiv, tilsæt sukker og pisk til en sej marengs og rør flormelis i. Farv marengsen smukt lyserød.
Kommes i en sprøjtepose (eller alm. plastpose) og lav meget små marengstoppe – der bliver ret mange. Bages ved 80 grader ca. 4 timer.
200 gr. friske jordbær, i skiver
evt. lidt jordbærsirup
På den afkølede kager lægges jordbærskiver i et pænt mønster. Uden om sættes en ring af mikro marengs – jeg satte dem fast med en anelse smeltet chokolade. Til sidst dryppes eventuelt lidt jordbærsirup over.
Farven rød synes jeg går meget godt igennem. Og kagen tager sig også meget pænt ud herfra. Problemet er at få den ordentligt bagt i midten. Og her er det min uvidenhed kommer ind. Men der er forholdsvis meget frugt i dejen, så den er nok vanskelig at få helt tør og gennembagt som en sandkage 🙂 Men heldigvis smager blondie-dejen også dejligt kun mindre bagt.
Men spændende har det været at kreere min egen kage. Og mit søde personale sagde tak for kagen, som blev spist til et improviseret møde i går 🙂
Tak for udfordringen – jeg er helt bestemt med igen en anden gang. Det er så sjovt og enormt lærerigt!
Jette
Jane Birke Nielsen
Hvor er den flot…….den får ihvertfald mundvandet til at løbe her hos mig 😀
Jette Holm Rosendal
Hej Jane. Tak for dine opmuntrende ord 🙂 og kagen er da også helt spist op, så helt skævt var det da ikke.
Hilsen Jette