Nu begynder nedtællingen for alvor til, at sidste og yngste barn bliver student 🙂

PĂĄ tirsdag bliver Peter student – og det glæder han sig til, og det gør jeg bestemt ogsĂĄ. Det er lidt for spændende med alle disse eksaminer.

Og planen er sĂĄ, at nĂĄr først huen er sat pĂĄ hovedet, sĂĄ skal der være lidt fest i haven her hjemme om aftenen. Og jeg har netop set, at vejrudsigten lover bĂĄde sol og varme pĂĄ tirsdag. SĂĄ det kan ikke være mere perfekt, nĂĄr vi helst skulle kunne være bĂĄde i haven og indenfor.

Jeg synes altid, det er lidt hyggeligt at forberede til en fest – i hvert fald hvis det synes overkommeligt. Og det gjorde det, da vi sendte invitationerne ud. – Nu hvor det hele nærmer sig, ser det lidt mere broget ud 🙂 Men planlægning og med hjælpende hænder – sĂĄ gĂĄr det nok.

Og de saltede mandler her, laves nu og kommes pĂĄ glas og gemmes! For de smager godt – og skulle altsĂĄ helst nĂĄ frem til tirsdag.

Saltede mandler

150 gr. mandler

1½ dl. kogende vand

2 spsk. fint salt

½-1 spsk. olie

Opløs saltet i det kogende vand og tilsæt mandlerne og lad dem stå og trække ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dryppe lidt af, før de kommes på en bageplade med bagepapir og vendes i olien.

Tørrer/rister i ovnen ca. 20 minutter ved 150 grader.

Når de er kolde, kommes de i et lufttæt glas.

Nu er låget kommet på, og de er sat på øverste hylde. Og tages først ned på tirsdag 🙂 Men de er prøvesmagt, og de smagte ret så godt.

God lørdag – med dejligt sommervejr.

Jette