Æbekage her midt om vinteren? Lige bortset fra, at det ikke er særlig vinterligt uden for mit vindue – nærmest bare gråt og vådt og ikke særligt oplivende.

Men så er det godt at kunne mødes med nogle strikkeglade piger i Strikke caféen og samtidig spise noget skøn æblekage. Det løfter dagen gevaldigt.

Det gjorde mine konfirmander nu også. Interesserede og aktive. De fik så også lige nyheden om, at der venter en tur til kunstmuseet Aros og Domkirken i Århus i næste måned. Det faldt helt bestemt i god jord 🙂 Der skal nok komme lidt mere om den tur senere.

Men nu gælder det den skønne æblekage. Og der er stadig æbler fra haven tilbage – så det er jo en fornøjelse at kunne bruge dem. Opskriften er med inspiration herfra – jeg halverede portionen.

Skøn æblekage

125 gr. smør

125 gr. sukker

2 æg fra trofaste høns

125 gr. mel

1/2 tsk. bagepulver

2 tsk. vaniljesukker – gerne hjemmelavet

4 æbler – ude fra haven

1 1/2 tsk. kanel

2 1/2 spsk. sukker

Beklæd en lille springform (jeg brugte en på 18 cm i diameter) med bagepapir.

Skræl æblerne, del dem i kvarte, fjern kernehus og skær dem i tynde både.

Pisk smør og sukker og vaniljesukker grundigt. Tilsæt æggene – et ad gangen – og pisk ihærdigt efter hvert æg. Sigt mel og bagepulver ned i dejen og vendt roligt rundt.

Læg halvdelen af æblerne i bunden af springformen – og drys med halvdelen af kanelsukker blandingen. Kom dejen ovenpå æblerne og læg de sidste æbler ovenpå og drys igen med det sidste kanelsukker.

Bag ca. en time ved 180 grader.

Spises både lun eller kold – som den er. Eller med lidt creme fraiche rørt med lidt vanilje og flormelis.

 

Og hele huset duftede skønt af kanel.

 

Jette