Jeg får i denne tid hver uge tilsendt på mail et forslag til madplan for den kommende uge. Det er nu sjældent, at jeg bruger den – men det er altid godt at høre forslag til forskellige grønne retter. Og i denne uge foreslog Amalie Sigrid at bage nogle små flettede rosmarinbrød. Og de så bare så fine og lækre ud, at dem måtte jeg da også lige prøve at bage 🙂 Jeg skalerede lidt ned, så her er opskriften på et enkelt lille flettet brød. Og det vil pynte på et ethvert bord eller buffet – ud over at det også smager virkelig godt 🙂

Flettet rosmarinbrød

3/4 dl. koldt vand

10 gr. gær

½ tsk. salt

½ tsk. sukker

25 gr. neutral olie (ca. 1½ spsk.)

40 gr. grahamsmel

ca. 100 gr. mel

1 kvist frisk rosmarin

Rør gæren ud i det kolde vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Rosmarinen hakkes fint, inden den kommes i. Og melet tilsættes lidt af gangen, indtil dejen er til at ælte og er fin og lækker. Hæver en times tid på køkkenbordet. Ælt så dejen igennem og del den i tre dele, som hver trilles til strimler og flettes. Samles til en ring og sættes på en bageplade og efterhæver mens ovnen varmer op til 220 grader. Bag det lille brød 12-14 minutter til det er fint gyldent. Køler af – og du har det lækreste lille brød til ost og en gang salat.

God onsdag.

Jette